Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
+421 948 992 100
(Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
  +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)

3 jednoduché kroky starostlivosti o jazvy po operácii prsníkov



 

Takmer neviditeľná jazva po operácii prsníkov? 3 jednoduché kroky, ako na to

Chystáte sa na operáciu prsníkov a bojíte sa nevzhľadnej jazvy? Starostlivosť o jazvu je jedným z dôležitých krokov pooperačnej starostlivosti, ktorý sa nevyplatí podceňovať. Aj keď je jazva súčasťou prirodzeného procesu hojenia kože, jej viditeľnosť môžete sami výrazne ovplyvniť.

Prečítajte si 3 kroky, ako sa o jazvu správne starať.

 

 

3 kroky, ako sa o jazvu správne starať

Ako v bavlnke

Prvým nezanedbateľným krokom je výber pooperačnej podprsenky, ktorá prichádza do priameho kontaktu s čerstvou ranou. Dbajte na to, aby bola pooperačná bielizeň z certifikovaných materiálov, bez obsahu škodlivých, alergénnych a toxických látok. Certifikácia materiálov totiž pacientom zaručuje bezpečnosť a vy jeho nosením zabránite infekcii a zapáleniu rany. Všeobecne platí, že najideálnejším materiálom v procese hojenia je bavlna, ktorá odsáva telesný pot a operované prsia žiadnym spôsobom nedráždi. Aj keď sa bavlna v textilnom priemysle používa už po storočia, my vieme, že každý zákazník je individuálny a bavlna nemusí sedieť všetkým. LIPOELASTIC portfólio obsahuje preto aj podprsenky z iných elastických materiálov. V súvislosti s liečbou jaziev bolo tiež dokázané, že pri hojení jazvy napomáha kompresné stlačovanie (kompresívnou pooperačnou podprsenkou).

LIPOELASTIC® pooperačná bielizeň vlastní certifikáciu OEKO-TEX. Certifikácia materiálov je dôležitá, pretože garantuje absenciu škodlivých látok a tým pomáha predchádzať alergickým reakciám.

Čistota pol zdravia

Čo sa týka pooperačnej jazvy, patrí čistota tiež medzi dôležité aspekty pooperačnej starostlivosti. Je potrebné dodržovať každodennú hygienu a udržovať jazvu v čistej bielizni. Pooperačné podprsenky sa odporúčajú nosiť 6 – 8 týždňov. Po zákroku je preto nevyhnutné vlastniť minimálne 2 kusy pooperačnej bielizne, aby ste si podprsenku mohli vyprať, ale tiež aby ste mali stále zaistenú potrebnú kompresiu. Hygienu nepodceňujte, zapálená jazva vám môže výrazne skomplikovať rekonvalescenciu.

Mazať, masírovať a zase mazať

Je dokázané, že pravidelné natieranie, premazávanie a masírovanie jazve výrazne pomáha lepšie splynúť s okolitým zdravým tkanivom. Masírovanie pooperačnej jazvy je vhodné začať po cca 2 týždňoch, po úplnom zahojení rany.
Na masáž jazvy používajte produkty na báze silikónu, ktorý je v starostlivosti o jazvy klinicky overenou metódou. Silikón zjemňuje, povrchovo vyrovnáva a zosvetľuje jazvy.
Vedeli ste, že kombinácia silikónového gélu a kompresie eliminuje vznik nevzhľadných keloidných jaziev?

LIPOELASTIC gel je vyrobený vo Francúzsku. Francúzska výroba kozmetických a dermatologických produktov je zárukou špičkovej kvality.


Zaujala vás táto odpoveď?
Zdieľajte to so svojimi priateľmi

Produkty spomínané v tejto odpovedi:

PI extra
PI extra
PI extra
Biela
Čierna

Podprsenka – s nižším dekoltom, nastaviteľnými ramienkami, zakončenie na širokú gumu

Skladom, Dátum odoslania: 02.04.2024
41,90 34,92 € bez DPH
PI active
PI active
PI active
Biela
Čierna

Podprsenka – s nízkym dekoltom, bezšvovými košíčkami, nastaviteľnými ramienkami a zakončením na širokú gumu

Skladom, Dátum odoslania: 02.04.2024
41,90 34,92 € bez DPH
LIPOELASTIC gel
Bestseller

LIPOELASTIC gél je silikónový gél obohatený o vitamín E, určený na liečbu a prevenciu jaziev.

Skladom, Dátum odoslania: 02.04.2024
20,90 19,00 € bez DPH
Contact us
Tím LIPOELASTIC
Sme tu pre vás
Tel.: +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Opýtajte sa

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně