Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
+421 948 992 100
(Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
  +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)

 „Dôverujte lekárovi, ktorého ste si vybrali,“



radí 31-ročná Katka z Prahy.

Rozhodnúť sa pre plastickú operáciu je často dlhodobý proces, ktorý sa časom vyvíja. Pacientke Katke trvalo niekoľko rokov, kým jej presvedčenie podstúpiť zákrok bolo natoľko silné, že skrátka išla. Na čo všetko sa zamerala pri rozhodovaní, čo ovplyvnilo jej názor na výber lekára alebo na pooperačnú starostlivosť? To nám prezradila pri spoločnom rozhovore.

Katka, si 8 týždňov po operácii, tak ako sa cítiš?

Cítim sa naozaj dobre. Nemala som žiadne komplikácie, takže som relatívne skoro po zákroku fungovala v bežnom režime. Samozrejme, bolo tu a stále aj je obmedzenie v športe a pri zdvíhaní ťažších bremien. Viac som premýšľala o tom, čo všetko nakúpiť a či to „odtiahnem“, prípadne na koľkokrát si nákup rozložím, kým niečo vynesiem do bytu :-)

Tvoje rozhodovanie, či zákrok podstúpiť, bolo dlhodobejšie. Čím to bolo?

Nad zákrokom som premýšľala niekoľko rokov. O tejto túžbe som sa veľmi nezdôverovala a skôr som premýšľala, čo by na to asi ostatný povedali. Ďalej to bola finančná otázka, nechcela som si na zákrok požičiavať a vždy bolo niečo o trošku dôležitejšie, za čo peniaze minúť :-) A v neposlednom rade to bol názor partnera, ktorý bol spokojný a zákrok mi vyhováral.

Ktorý moment rozhodol?

U mňa to asi bola zmena v súkromnom živote. A po rozhovoroch s kamarátkou, ktorá mi odporučila svojho lekára. Takže som sa konečne rozhodla a zavolala na kliniku na konzultáciu. Neskôr som dostala odporúčanie na ďalšieho lekára.

Podľa čoho si si vybrala lekára, ktorému sa zveríš do rúk?

Ako hovorím, doktora som si nevyberala tak celkom podľa nejakých internetových recenzií a fotiek, ale na základe odporúčaní od kamarátok. Absolvovala som dve konzultácie a nakoniec som sa rozhodla pre MUDr. Martina Skálu z OB Care. Musím povedať, že obaja lekári mi boli sympatickí, boli mi veľmi nápomocní a ochotní poradiť. Nakoniec som sa rozhodla skôr intuitívne, ku komu na zákrok pôjdem.

Bolo tu ešte niečo ďalšie, čomu si venovala pri rozhodovaní zvýšenú pozornosť?

Určite som sa pred rozhodnutím, akého lekára si vybrať, pozerala na fotogalérie na webe, či sa mi jeho práca páči, alebo nie. Aj keby mi bol lekár ako sympatický, pokiaľ by sa mi zverejnené fotografie nepozdávali, určite by som sa bála zákrok podstúpiť :-) Veľké plus OB Care kliniky, ktoré do určitej miery tiež hralo rolu v rozhodovaní, som videla v tom, že dokážu na jednom mieste zaistiť všetky potrebné predoperačné vyšetrenia. Ušetrili mi tým veľa času.

Z čoho si mala najväčšie obavy? Naplnili sa?

Predpokladám, že asi ako väčšina, som sa obávala veľkých bolestí, ktoré všetci zmieňujú, a toho, že sa mi nebude výsledok páčiť. Našťastie sa nenaplnila ani jedna z mojich obáv :-)

Ako prebiehala tvoja rekonvalescencia hneď po zákroku?

Strávila som na klinike jednu noc. Hneď ráno po vizite mi pán doktor vybral drény, dal dole obväzy a obliekol ma do pooperačnej podprsenky a sťahovacieho pásu. Prvé tri dni po operácii som bola doma a nerobila som vôbec nič, len oddychovala. Prvá moja hygiena prebehla po 48 hodinách, keď som sa takmer obávala si podprsenku vyzliecť. Naozaj musím povedať, že podprsenka dodáva vysoký pocit istoty, pevnosti a bezpečia. Takže s pokojom môžem povedať, že som si na ňu zvykla tak, že bude ťažké túto bielizeň vymeniť za „normálnu“. Navyše som u LIPOELASTIC objavila podprsenku, ktorá má nižší dekolt, tým pádom je lepšie kombinovateľná na bežné nosenie. Myslím, že táto bielizeň zostane v mojom šatníku aj po odpadnutí nutnosti ho nosiť :)

Podľa čoho si vyberala vhodnú pooperačnú podprsenku?

Prvú podprsenku som dostala priamo na klinike. Z dôvodu hygieny a kombinovateľnosti s oblečením som si potrebovala dokúpiť ďalšie. Kamarátka mi odporučila, nech určite skúsim bavlnenú PI special. A potom tiež vyššie zmieňovanú PI active s nižším dekoltom. Obe sú bezšvové a veľmi pohodlné. V tejto chvíli je to tak, že pôvodnú nosím na šport a druhé dve mám na bežné nosenie.


Čo by si poradila pacientkam, ktoré sa chystajú na zákrok?

Určite by som všetkým odporučila, nech sa nezúčastňujú všetkých tých diskusií na sociálnych sieťach, pokiaľ nechcú mať zbytočné obavy a nechcú sa nechať vystresovať. Na pár takých diskusií som zabrúsila až po operácii a usúdila som, že keby som si to čítala pred zákrokom, tak by som naň snáď radšej ani nešla. Ďalšiu vec, čo by som poradila, verte lekárovi, ktorého si vyberiete. A keď si nie ste isté, choďte na konzultáciu inam. Ale rozhodne nedávajte na fóra! Bola som až zarazená, koľko „profíkov“ sa tam objavuje. Kde na základe toho, aké máte miery alebo podľa fotiek, vám diskutujúce slečny odborníčky poradia, pod akú veľkosť určite nemáte ísť :-)

Jedna vec, čo by si určite urobila rovnako. A jedna, ktorej by si sa naopak nabudúce vyhla.

Asi by som všetko robila rovnako. Plne som dôverovala lekárovi, ktorému som sa zverila do starostlivosti a nesklamal ma. Nemám nič, čomu by som sa v budúcnosti vyhla, možno len to, že som mohla mať všetko za sebou omnoho skôr. Takže pokiaľ to chcete, ale naozaj samé za seba, tak neváhajte :-) Robíte to len pre seba.


Zaujala vás táto odpoveď?
Zdieľajte to so svojimi priateľmi

Contact us
Tím LIPOELASTIC
Sme tu pre vás
Tel.: +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Opýtajte sa

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně