Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
+421 948 992 100
(Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
  +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)

POZOR! Máte správnu podprsenku po operácii?



Kompresívne pooperačné podprsenky LIPOELASTIC® prechádzajú už 20 rokov neustálou inováciou a sú čisto českým výrobkom. Odrážajú skúsenosti tisícok pacientov a lekárov z celého sveta. Každý z komponentov na pooperačnej podprsenke má svoje odôvodnenie. Viete napríklad, prečo sú dôležité široké ramienka, predné zapínanie alebo vysoký výstrih? Prečítajte si 5 osobných tipov Aleny Hradilovej, Co-Founder a CEO spoločnosti LIPOELASTIC, ktorá je zároveň ex-pacientkou po augmentácii prsníkov.

1. POOPERAČNÁ PODPRSENKA NEROVNÁ SA SPODNÁ BIELIZEŇ

Najskôr je nutné si uvedomiť, že pooperačná podprsenka nie je to isté, ako spodná bielizeň. Je to špeciálna bandáž, ktorá slúži k fixácii implantátov a musí spĺňať kompresívne vlastnosti. Stretla som sa aj s pacientkami, ktoré po operácii nosili podprsenku určenú na šport, ktorá ale nie je vhodným riešením. Nie je totiž ani zďaleka tak prispôsobená tomu, aby chránila implantáty v prvých dňoch rekonvalescencie. 

2. ŠIROKÉ RAMIENKA SÚ ZÁKLAD

Nezabúdajte, že po operácii budú Vaše prsia o 700 – 1000 g ťažšie. Aj preto je nutné myslieť na drobnosti, ako sú vhodné ramienka. Predídete tak nepríjemnému zarezávaniu, otlakom a začervenaným miestam. Čas na krásnu sexy bielizeň ešte len príde! 

3. S VÝSTRIHOM ALEBO BEZ?

Možno že rozmýšľate o tom, či je lepšia verzia pooperačnej podprsenky s výstrihom alebo bez neho. Ja radím, na výstrih si počkajte. A to preto, že pooperačná podprsenka musí v prvom rade správne fixovať celú plochu implantátov. Buďte opatrná pri výbere výstrihu pooperačnej bielizne – môže dôjsť k deformácii alebo vytlačeniu prsníkových implantátov.

4. ZAPÍNANIE VPREDU ALEBO VZADU?

Je dôležité uvedomiť si, že prvé dni po operácii prsníkov bude vaša pohyblivosť obmedzená a okrem iného vám lekár odporučí vôbec nezdvíhať ruky. Pooperačná podprsenka by teda rozhodne mala mať zapínanie v prednej časti medzi košíčkami, čo je oblasť, na ktorú si bez problémov dočiahnete sama. Okrem toho sa podprsenka stane na niekoľko týždňov vaším najlepším priateľom, a to aj v noci. Keďže lekári odporúčajú spať výhradne na chrbte, zapínanie na chrbte by vám bolo skôr na obtiaž.

5. MATERIÁL JE DÔLEŽITÝ 

Nezabúdajte, že vaša pooperačná podprsenka sa dostane do kontaktu s operovanou časťou tela, teda s čerstvou ranou. Dajte si preto záležať aj na výbere materiálu. Okrem pohodlia tiež sledujte, či sú produkty z testovaných materiálov. Takou garanciou sú produkty s certifikátom OEKO-TEX®, ktorý vydáva akreditované nezávislé pracovisko v nemeckom meste Hohenstein. Ten vám zaručí, že všetky materiály, ktoré boli použité na výrobu kompresívnej bielizne, sú zdravotne nezávadné a neobsahujú žiadne škodlivé látky.

EXTRA TIP NA ZÁVER?

Zo skúseností pacientiek môžeme dobre vyhodnotiť, že po augmentácii je najdôležitejšou súčasťou pooperačnej starostlivosti správna kompresívna podprsenka, ktorá zaistí fixáciu prsníkov a potrebný komfort. Nemenej dôležité je tiež zakúpiť si viac kusov podprseniek pre pocit čistoty počas celej rekonvalescencie. Pacientky si veľmi obľúbili bezšvovú podprsenku s moldovanými košíčkami – PI special a novinku roku PI ideal. Pokiaľ si nebudete istá výberom správneho typu svojej podprsenky či jej veľkosťou, nebojte sa obrátiť na náš skúsený tím. Radi vám poradíme telefonicky, na live-chate alebo cez sociálne siete.


Zaujala vás táto odpoveď?
Zdieľajte to so svojimi priateľmi

Produkty spomínané v tejto odpovedi:

PI ideal
PI ideal
PI ideal
Bestseller
Telová
Čierna

Podprsenka – s bezšvovými košíčkami, nastaviteľnými ramienkami, zapínaním na háčiky a očká a zakončením na širokú gumu

Skladom, Dátum odoslania: 04.04.2024
45,90 38,25 € bez DPH
PI super
PI super
PI super
Biela
Čierna

Podprsenka – s bezšvovými košíčkami, s vysokým obsahom bavlny, zapínaním na háčiky a očká, nastaviteľnými ramienkami a zakončením na širokú gumu

Skladom, Dátum odoslania: 04.04.2024
54,90 45,75 € bez DPH
PI special
PI special
PI special
Bestseller
Biela
Čierna

Podprsenka – s bezšvovými košíčkami, s vysokým obsahom bavlny, zapínaním na zips vpredu, nastaviteľnými ramienkami a zakončením na širokú gumu

 

 

 

Skladom, Dátum odoslania: 04.04.2024
54,90 45,75 € bez DPH
LIPOELASTIC gel
Bestseller

LIPOELASTIC gél je silikónový gél obohatený o vitamín E, určený na liečbu a prevenciu jaziev.

Skladom, Dátum odoslania: 04.04.2024
20,90 19,00 € bez DPH
Contact us
Tím LIPOELASTIC
Sme tu pre vás
Tel.: +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Opýtajte sa

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně