Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
+421 948 992 100
(Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
  +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)

3 tipy, ako zmierniť celulitídu



Príjem a výdaj vody v tele by mal byť v rovnováhe. Vplyvom životného štýlu, hormonálnych zmien a nadbytočného stresu však často zadržiavame viac vody, než je zdravé. Pocit zavodnenia je bežný v období pred menštruáciou, počas tehotenstva a klimaktéria, ale pokiaľ trpíte opuchmi nôh aj mimo tieto obdobia, mali by ste spozornieť! Nadbytočné množstvo vody v tele má za následok nielen opuchy, ale aj vznik viditeľnej celulitídy a pocit ťažkých nôh. Dlhodobé zadržovanie tekutín môže mať dokonca za následok vznik ochorenie zvaného lymfedém.

Pozitívne je, že zadržovanie vody v tele môžete sama ovplyvniť. Máme pre vás tri tipy, ako redukovať opuchy nôh a celulitídu.

 

1. Pite vodu

Znie to nelogicky prijímať vodu, keď ju zadržiavate, ale dôvodom zavodnenia môže byť práve nedostatočný nebo nekvalitný pitný režim. Voda tvorí takmer 50 % telesnej hmotnosti dospelého človeka a denne jej až 2,5 l prirodzene vylúčime. Je teda nevyhnutné ju do tela pravidelne dopĺňať. Je odporúčané vypiť 0,5 l vody na 15 kg telesnej váhy denne. Vodu pite postupne v priebehu celého dňa. V prípade, že trpíte na opuchy a celulitídu, pite prevažne čistú, neperlivú vodu a vyhnite sa alkoholu. 

 

 

2. Noste kompresívnu bielizeň

Je dokázané, že pôsobenie kompresie je účinná metódaako znížiť objem vody v tele (ktorý je spôsobený nesprávnou funkciou lymfatického systému) a získať hebké nohy, ktoré budú zvádzať k pohladeniu. Tlak kompresie výrazne pomáha správnemu fungovaniu krvného a lymfatického systému. Vďaka špeciálnym kompresívnym legínam navyše docielite optické zoštíhlenie dolných končatín. 

 

 

3. Pohyb je pol zdravia

adržiavanie vody trápi predovšetkým osoby so sedavým spôsobom života. Zaraďte do svojho denného režimu pohyb. Nemusí z vás byť nutne maratónsky bežec, stačí krátka prechádzka každý deň. Chôdza v kombinácii s kompresívnymi legínami vám môže výrazne uľaviť od pocitu ťažkých nôh a opuchov, navyše potlačuje prejavy celulitídy.

 

 

 

 

Doprajte si úľavu od nepríjemného pocitu v oblasti dolných končatín s kompresívnymi ACTIVE leggings ACTIVE leggings od LIPOELASTIC.


Zaujala vás táto odpoveď?
Zdieľajte to so svojimi priateľmi

Contact us
Tím LIPOELASTIC
Sme tu pre vás
Tel.: +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Opýtajte sa

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně