Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
+421 948 992 100
(Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
  +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)

Pevnejšie prsia a postava ako pred pôrodom: skúsenosti Katky (32)



„Priala som si svoje pôvodné prsia pred dojčením“

Katka, 32 rokov

Ste mamička a materstvo sa podpísalo na vašej postave? Prečítajte si inšpiratívny rozhovor o ceste ku stratenému sebavedomiu.


Sympatická a usmievavá mamička Katka sa s nami podelila o svoj príbeh za krajším ja prostredníctvom plastickej operácie.

 

„Mamičky mi dajú určite za pravdu, že materská dovolenka je niekedy pre ženu psychicky náročná. Ja osobne sa považujem za pozitívneho človeka, a aj tak som nebola spokojná sama so sebou. Po pôrode mi zostali kila naviac a prsia dojčením stratili svoj tvar,“ spomína Katka.

Prečo ste sa rozhodli pre podstúpenie plastického zákroku?

„Vzhľadom  na to, že sa mi materstvo podpísalo na postave, som hľadala cestu, ako sa znovu cítiť lepšie. Upravila som jedálniček a začala športovať. Výsledok bol však v nedohľadne. Čítala som diskusie na zahraničných weboch a dozvedela som sa o novej metóde prenosu tuku z partie, kde je tuk prebytočný, do partie, kde je ho potreba. Toto riešenie ma zaujalo, pretože presne vystihovalo môj problém. Chcela som totiž upraviť popôrodné bruško, odsať tuk z bokov, ale zároveň pridať prsníkom plný tvar, o ktorý som dojčením prišla. Zároveň som však prívržencom prírodnejšieho životného štýlu, a tak som svoj „problém“ nechcela riešiť prsnými implantátmi a mať v tele cudzí predmet. Práve z týchto dôvodov mi zväčšenie prsníkov vlastným tukom prišlo ako ideálne riešenie. Netúžila som po veľkých prsiach. Chcela som len naspäť svoje pôvodné plné prsia, ktoré som mala pred dojčením,“ vysvetľuje Katka.

Ako prebiehala konzultácia a deň operácie? Mali ste nejaké obavy?

„Pán doktor Roman Kufa na Perfect Clinic bol pri konzultácii veľmi priateľský a príjemný. Vysvetlil mi celý priebeh zákroku a  nevyhnutnosť pooperačnej starostlivosti. Samotný deň operácie prebehol dosť rýchlo. Ani som sa nenazdala a už som spala. Jediné obavy som mala z narkózy. Mám nízky tlak, takže akékoľvek odbery, očkovanie alebo narkózu znášam horšie. Bezprostredne po zákroku som sa trošku zľakla. Zdalo sa mi, že pooperačná podložka nasiakla krvou. Neskôr ma však personál ukľudnil, že ide len o fyziologický roztok s prímesou krvi a jeho presakovanie je po liposukcii úplne bežné.


Liposukcia vodným lúčom bola šetrná, nemala som tak našťastie žiadne výrazné bolesti, ktorých som sa trošku obávala.“

Aká bola vaša starostlivosť po operácii? Nosili ste špeciálnu pooperačnú bielizeň?

„Do kompresívnej bielizne ma obliekli hneď na sále. Nosila som bielizeň, ktorá mi počas celej rekonvalescencie dodávala pocit bezpečia a verím, že i vďaka nej sa výsledok tak podaril. Mala som k dispozícii celkom tri kusy pooperačnej bielizne, aby som ju mohla prať a nebola ani chvíľku bez kompresie.“

Mali ste po lipotransfere nejaké obmedzenia? Kto sa staral o dcéru?

Prvých pár dní mi v domácnosti pomáhal manžel a mama. Bola som síce schopná fungovať, ale aby som dodržala potrebný odpočinkový režim, ocenila som ich pomoc.


Postarali sa hlavne o dcéru Sáru, ktorej bolo treba vysvetliť, že mám „boliestku“ a nejakú chvíľku ju nemôžem zdvíhať. 

Kedy ste videli reálne výsledky?

Úbytok kíl bol viditeľný hneď po zákroku. Celkovo som sa cítila štíhlejšia a sebavedomejšia. Prsia som mala po zákroku opuchnuté a väčšie než teraz.


Dnes, po troch mesiacoch, môžem povedať, že je to presne také zväčšenie, ktoré som si priala. Konečne mám plné a prirodzene pevné prsia, na ktoré som bola zvyknutá pred dojčením.

Pri metóde prenosu tuku do prsníkov je všeobecne známe, že zväčšenie veľkosti je o pol až jednu veľkosť.

Čo by ste odkázali ženám, ktoré nad rovnakým zákrokom tiež uvažujú?

Všetkým ženám by som poradila príliš nepremýšľať a ísť do toho. Sama sa riadim tým, že keď som spokojná ja, potom sú spokojní aj ľudia okolo mňa. Mne to k spokojnosti určite pomohlo. Neváhala by som a kľudne by som do toho šla znovu.
Čo sa týka praktických odporučení, tak by som ženám radila vziať si pohodlné oblečenie, v ktorom pôjdu domov z kliniky. Zdá sa to ako banalita, ale pri obmedzenej hybnosti to pacientka určite ocení.


Zaujala vás táto odpoveď?
Zdieľajte to so svojimi priateľmi

Produkty spomínané v tejto odpovedi:

VF Comfort
VF Comfort
VF Comfort
Bestseller
Telová
Čierna

Bandáž nad kolená – so zapínaním na zips na oboch stranách, s odnímateľnými a nastaviteľnými ramienkami a hygienickým otvorom 
 

Skladom, Dátum odoslania: 08.04.2024
82,90 69,08 € bez DPH
LIPOELASTIC gel
Bestseller

LIPOELASTIC gél je silikónový gél obohatený o vitamín E, určený na liečbu a prevenciu jaziev.

Skladom, Dátum odoslania: 08.04.2024
20,90 19,00 € bez DPH
PI filling
PI filling
PI filling
Čierna

Podprsenka – po transfere tuku, s košíčkami z jemnej sieťoviny, zadným zapínaním na háčiky a očká

Skladom, Dátum odoslania: 08.04.2024
54,90 45,75 € bez DPH
Contact us
Tím LIPOELASTIC
Sme tu pre vás
Tel.: +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Opýtajte sa

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně