Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
+421 948 992 100
(Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
  +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)

Plastika brucha po pôrode (abdominoplastika) – skúsenosti pani Lívie (38)



„Také bruško som nemala snáď ani v puberte“

Abdominoplastika po pôrode, Lívia 38 rokov

Patríte medzi mamičky, na ktorých sa materstvo podpísalo? Chceli by ste svoju pôvodnú postavu pred tehotenstvom?
Pani Lívia je mamička troch krásnych detí a vášnivá športovkyňa. Po pôrode sa jej však rozostúpilo brušné svalstvo a so svojou postavou už nebola taká spokojná ako predtým
. To boli hlavné dôvody, prečo prednedávnom podstúpila abdominoplastiku. Prečítajte si rozhovor s touto pozitívnou ženou, ktorá sa teraz už zase naplno raduje zo svojich nových ladných kriviek.

Lívia, ste po abdominoplastike. Čo bol hlavný dôvod vašej operácie?

Faktorov, prečo som sa nakoniec rozhodla operáciu podstúpiť, bolo niekoľko. Mám po dvoch pôrodoch cisárskym rezom, z toho jedny dvojčatá. Jedným z hlavných dôvodov bol teda zdravotný. Mala som veľkú diastáziu, ktorú sa mi ani špeciálnym cvičením u fyzioterapeuta nepodarilo vyriešiť. Ďalší dôvod bol skôr estetický. Po pôrode dvojčiat som schudla takmer 23 kg a na bruchu sa mi vytvoril veľký kožný previs. Hanbila som sa v plavkách a necítila sa dobre vo svojej koži. Začala som dosť športovať, ale rozostup brušného svalstva nie je pri športe bezpečný. Preto som sa po 2 rokoch po pôrode odhodlala a vyrazila na konzultáciu.

Splnil zákrok vaše očakávanie?

Určite splnil. Nebudem však klamať. Zo začiatku som pochybovala, či som urobila správne. Bola som totiž odkázaná na lôžko a chýbal mi môj aktívny život. Ale teraz som nadšená a milujem svoje nové bruško. Ako bonus mi vďaka odstráneniu kože zmizli všetky strie, s čím som ani nepočítala. S prácou pána doktora Skály z OB Care clinic som maximálne spokojná. Jazva v oblasti pupku sa zahojila veľmi rýchle, spodná jazva v podbrušku bledne a je krásne rovná. Výhodou je, že ju môžem schovať do nižších nohavičiek i plaviek.

Aký dôležitý pre vás bol výber pooperačnej bielizne?

Určite dôležitý. Z diskusií a článkov na internete som vedela, aké podstatné je nosenie kompresívnej bielizne.
Obzvlášť pri probléme diastázy. Nechcela som si výsledok pokaziť nesprávne zvolenou bielizňou. Priamo na klinike som dostala sťahovací pás.
Hneď keď som sa dozvedela svoju veľkosť, som si zaobstarala druhý kus. Mohla som tak pásy prať a nebyť bez bielizne ani na chvíľu. Prvých 14 dní som sa totiž bez pásu nechcela ani sprchovať.

Aký typ bielizne ste po operácii nosili? Ako ho hodnotíte?

Ako som sa už zmienila vyššie, ihneď po operácii som mala pevný pás s tromi pruhmi, ktorý som nosila dva mesiace po zákroku. Neskôr som ho používala pri cvičení a behu na dlhšie trate. Aby som bola úprimná, pás mi hlavne pri spaní nebol pohodlný. Nechcela som však podceniť pooperačnú starostlivosť a od pána doktora som vedela, že jeho nosenie je nevyhnutné. Neskôr som si zakúpila kompresívnu bandáž VH special Comfort a dva kusy VH unique v čiernej a béžovej farbe. Tie mi boli veľmi príjemné. Ocenila som, že bandáže rýchle schli, nepotila som sa v nich a mala som pocit, že je bruško chránené, ako je potrebné. Bielizeň som nosila 3 mesiace denne, následne potom ešte pol roka na cvičenie. Úprimne si nedokážem predstaviť, že by som bola hneď po odložení pásu bez akejkoľvek sťahovacej bielizne.

Ako dlho trvala pooperačná starostlivosť a obdobie rekonvalescencie?

Trúfam si povedať, že som tak trochu blázon. K svojmu životu potrebujem pohyb, a tak som na prvú 5 km prechádzku išla už 14 dní po operácii. Ďalšie týždne som vzdialenosti navyšovala, až som sa plynule vrátila k behu a pretekom. Všetko som absolvovala s pásom alebo v sťahovacej bielizni, aby som nepoškodila operovanú časť bruška. Priame brušné svalstvo som neposilňovala niekoľko mesiacov po operácii. Rekonvalescenciu som ale mala bezproblémovú a rýchlu.

Čo by ste poradili všetkým mamičkám, ktoré uvažujú o abdominoplastike?

Rád by som mala niekoľko. Najdôležitejší je určite výber správneho plastického chirurga, ktorý má s týmto zákrokom skúsenosti. Ja osobne som čítala dosť recenzií na internete a bola som na viacero konzultáciách. Ďalej by som všetkým ženám po abdominoplastike poradila, aby venovali veľkú pozornosť pooperačnej starostlivosti. Noste pooperačnú bielizeň podľa odporúčania lekára a kľudne aj dlhšie, nech je výsledok čo najlepší. Ja osobne som si kúpila aj silikónový gél na jazvy a túto investíciu neľutujem. Jazvy sa mi krásne zahojili.

 


Zaujala vás táto odpoveď?
Zdieľajte to so svojimi priateľmi

Produkty spomínané v tejto odpovedi:

VH unique Variant
VH unique Variant
VH unique Variant
Telová
Čierna

Bandáž – z 3D materiálu UNIQUE, so zapínaním na háčiky a očká, s odnímateľnými ramienkami a hygienickým otvorom
 

Skladom, Dátum odoslania: 08.04.2024
39,90 33,25 € bez DPH
VH special Comfort
VH special Comfort
VH special Comfort
Surgeons
Telová
Čierna

Bandáž – so zapínaním na zips na oboch stranách, s vystuženou oblasťou brucha, s odnímateľnými a nastaviteľnými ramienkami a hygienickým otvorom

Skladom, Dátum odoslania: 08.04.2024
59,90 49,91 € bez DPH
LIPOELASTIC gel
Bestseller

LIPOELASTIC gél je silikónový gél obohatený o vitamín E, určený na liečbu a prevenciu jaziev.

Skladom, Dátum odoslania: 08.04.2024
20,90 19,00 € bez DPH
Contact us
Tím LIPOELASTIC
Sme tu pre vás
Tel.: +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Opýtajte sa

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně